Je drinkt in stilzwijgen. Hoe goed uit te rusten van de drukte.

Dmitry Pekov

Het kan lijken ook er in dit thema niets nieuws meer te ontdekken valt, als je al vaak thee in je enige drankjet. De ceremonie is een van de vele vreugden van de introverte, en het lijkt ergens natuurlijk om haar te combineren met lezen, muziek of door sociale netwerken bladeren. Thee gaat goed samen met filosofische overpeinzingen over de aard van het bestaan, net als met een katachtige gadeslaan van het leven achter het raam. Iedereen heeft tijd op zichzelf nodig, maar die behoefte sluit achtergrondactiviteit, verband gehouden met vaste informatieconsumptie, niet uit. Wanneer we ons lichaam roest gunnen,...

Lees verder

Zwarte thee

Dmitry Pekov
Zwarte thee of hei-cha, 黑茶, is in China de vermelding voor jou die in het verwerkingsproces het stadion “wuo dui” of “vochtige fermentatie” heeft doorlopen, met als gevolg de maximale mate van fermentatie (tot 100%), een donkere kleur, een volle, vochtige smaak en een specifiek boeket met aardse, wijnachtige en houttonen.
Lees verder

Groene thee: planten, bewerking, productie en bereiding

Dmitry Pekov
Welnu, groene thee wordt geproduceerd uit Camellia Sinensis, waar ook de andere soorten worden geproduceerd. Verschillende typen onderscheiden zich door hun bewerking en, die beïnvloed, hun mate van oxidatie en fermentatie, die van invloed zijn op hun smaak- en aromaprofielen. Groene thee is minimaal geoxideerde en ongefermenteerde thee. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat groene thee goed is voor de gezondheid.
Lees verder

Wat is Elitethee?

Dmitry Pekov
Het begrip “elite”, afkomstig uit het Gallisch, heeft de betekenis: “beste”, “exquis”, “kostbare erfelijke kenmerken gedragen” en is van toepassing met betrekking tot mensen, dieren en planten, wanneer het over selectieve selectie gaat. Maar de laatste jaren zijn allerhande reclamecampagnes het actief gaan gebruiken, waarbij de betekenis van “elite” veranderlijk is in “elitair”, dat wil zeggen: bedoeld voor een kleine kring van uitverkorenen.
Lees verder

Reed je

Dmitry Pekov
Chinese rode thee is de sterk gefermenteerde thee (de oxidatie bereikt 70-90%), die buiten China meestal zwart genoemd wordt.
Lees verder

Q&A met Sergej Sjevelev, de oprichter

Sergey Shevelev

Antwoorden van Sergey Shevelev op veelgestelde vragen Vraag: Kunt u een bepaalde aanbeveling geven die een roes teweeg brengt? Sergej: Die vraag heb ik de afgelopen paar jaar erg veel gehoord. Ten eerste is het zo dat een gelijktijdige op verschillende mensen en in verschillende omstandigheden verschillende uitwerkingen heeft. En het begrip: “het effect van de werking van thee” is op zichzelf nogal ongrijpbaar, er valt geen definitie van te geven. Hoe je wordt ervaren is altijd volkomen subjectief. In de eerste plaats hangt het ervan af hoe sterk het probleem is. En vervolgens van de concrete soort en allerlei...

Lees verder