Hoe Perfecte Sencha te Zetten: Een Stapsgewijze Gids voor Liefhebbers van Japanse Groene Thee

Nikita Vlasyuk

Stel je de stoom voor die opstijgt uit een delicaat porseleinen kopje, met het frisse, plantaardige aroma van perfect gezette Japanse groene thee. Voor veel theeliefhebbers, van nieuwsgierige beginners tot dagelijkse drinkers, staat een veelvoorkomende frustratie het ware genot in de weg: de inconsistente zetting. De ene dag is het helder en vol umami; de volgende dag is het teleurstellend bitter. Het geheim om de heerlijke, genuanceerde smaak van Sencha te ontsluiten ligt in precisie en begrip.Het perfecte moment waarop heet water delicate Sencha-bladeren ontmoet en een aromatische symfonie creëertHet gebruik van te heet water kan de delicate bladeren verbranden,...

Lees verder

Kyusu: de Japanse theepot

Sergey Shevelev

Kyusu: de Japanse theepot VORMEN VAN JAPANSE THEEPOTTEN In het Japans heet een pot om thee in te zetten een kyusu (急須). Uitgaande van de vorm bestaan ​​er vier basissoorten kyusu: Ushirode/atode kyusu (後手急須): met een lusvormig handvat tegenover de tuit. Klassieke en oudste vorm, en nog steeds actueel. Kakiemonwerkplaatsen Op de foto: Ushirode kyusu, Kakiemonwerkplaatsen, 19e eeuw. Yokode kyusu (横手急須) is vandaag de dag in Japan de meest uitgebreide soort. Buiten het Land van de Rijzende Zon worden ze geassocieerd met het drinken van sencha en worden ze “Japanse theepotten” genoemd. Deze vorm is ontstaan ​​als gevolg van een...

Lees verder