Thee is niet zomaar een rustgevend drankje, het is een krachtpatser vol gezondheidsvoordelen , ondersteund door de wetenschap! Van het stimuleren van de hersenfunctie tot het ondersteunen van de hartgezondheid en het bevorderen van de spijsvertering , dagelijks thee drinken kan je welzijn verbeteren. Of je nu de voorkeur geeft aan groene, zwarte, witte of Shu Puer thee , elk kopje zit boordevol antioxidanten en essentiële voedingsstoffen. Ontdek de 10 belangrijkste redenen waarom thee een vast onderdeel van je dagelijkse routine zou moeten zijn! ☕💚
Matcha is de oudste Japanse theesoort en de drinktraditie is sinds het Song-tijdperk vrijwel onveranderd tot ons gekomen. De eerste voorjaarsbloeiers – knoppen en zachte blaadjes – worden als grondstof voor matcha genomen. Drie weken vóór de pluk worden de theestruiken in de schaduw gezet, waardoor de toegang tot direct zonlicht wordt beperkt, om het gehalte aan het heilzame aminozuur L-theanine te verhogen. Groene thee bevat vier belangrijke catechines, namelijk epicatechine (EC), epicatechine-3-gallaat (ECG), epigallocatechine (EGC) en epigallocatechine-3-gallaat (EGCG), waarvan de laatste de meest actieve en overvloedige is, en matcha is hun best geconcentreerde bron. Met zijn unieke chemische samenstelling...