Groene thee: planten, bewerking, productie en bereiding

Dmitry Pekov
Welnu, groene thee wordt geproduceerd uit Camellia Sinensis, waar ook de andere soorten thee van afkomstig zijn. Verschillende theetypen onderscheiden zich door hun bewerking en, dienovereenkomstig, hun mate van oxidatie en fermentatie, die van invloed zijn op hun smaak- en aromaprofielen. Groene thee is minimaal geoxideerde en ongefermenteerde thee. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat groene thee goed is voor de gezondheid.
Read more

Wat is Elitethee?

Dmitry Pekov
Het begrip “elite”, afkomstig uit het Gallisch, heeft de betekenis: “beste”, “exquis”, “kostbare erfelijke kenmerken dragend” en is van toepassing met betrekking tot mensen, dieren en planten, wanneer het gaat over genetische selectie. Maar de laatste jaren zijn allerhande reclamecampagnes het actief gaan gebruiken, waarbij de betekenis van “elite” is veranderd in “elitair”, dat wil zeggen: bedoeld voor een kleine kring van uitverkorenen.
Read more

Rode thee

Dmitry Pekov
Chinese rode thee is de sterkgefermenteerde thee (de oxidatie bereikt 70-90%), die buiten China gewoonlijk zwart genoemd wordt.
Read more

Werking van Chinese thee

Sergey Shevelev

Over de werking van Chinese thee in het algemeen en puerh in het bijzonder. Meer dan eens ben ik bestookt met vragen over de werking van thee, en in het bijzonder de psychoemotionele werking van puerh. Om te voorkomen dat deze vragen keer op keer herhaald worden, heb ik besloten om alles netjes uiteen te zetten en mijn standpunt hieromtrent kort en helder uit de doeken te doen. De meeste van dat soort vragen worden ingegeven door de (met name onder jongeren) veelgehoorde  mening, dat Chinese thee een zekere bijzondere werking heeft die in de buurt komt van een drugsroes....

Read more