Sip into Cozy Comfort with Homemade Chai Latte

In de herfst is het heerlijk om theesoorten te omarmen die de kenmerken van het seizoen aanvullen en comfort bieden als het weer afkoelt. We willen graag het recept delen voor "Homemade Chai Latte" met onze losbladige zwarte thee.

Chai Latte is een warme en geruststellende drank met een heerlijke mix van kruiden:


Ingrediënten :

2 kopjes water
10g (2 eetlepels) losbladige zwarte thee ( Jin Jun Mei /Song Zhen Gao Xiang / Shengtai Dianhong Maofeng )
2 kopjes (plantaardige) melk
4-6 groene kardemompeulen (licht geplet)
4-6 hele kruidnagels
1 kaneelstokje
stukje verse gember van 1 cm (in plakjes gesneden)
2-3 zwarte peperkorrels
2-3 theelepels honing of suiker (naar smaak aanpassen)
Optioneel: een snufje nootmuskaat of een steranijspeul voor extra smaak


Instructies :

  1. Meng in een pan het water, de losse zwarte thee en alle kruiden (kardemompeulen, kruidnagel, kaneelstokje, gember, zwarte peperkorrels). U kunt de kruidenhoeveelheden aanpassen aan uw smaakvoorkeuren.
  2. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 5-7 minuten sudderen. Door dit sudderen kunnen de kruiden hun smaak in de vloeistof trekken.
  3. Voeg de melk toe aan de pan en blijf het mengsel verwarmen. Laat het niet koken, maar laat het nog 5-7 minuten sudderen. Hierdoor vermengt de thee zich met de melk.
  4. Haal de pan van het vuur en zeef de chai in je kopjes of mokken om de losse theebladeren en kruiden te verwijderen.
  5. Zoet je chai latte naar smaak met honing of suiker. Begin met een kleinere hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe.
  6. Optioneel: Bestrooi de bovenkant van je chai latte met een snufje nootmuskaat of garneer met een steranijspeul voor een extra laagje smaak.


Roer goed en geniet van je zelfgemaakte chai latte!

Deze aromatische en gekruide thee is perfect om op te warmen op een koude herfstdag of wanneer je jezelf wilt trakteren op een geruststellend drankje. Voel je vrij om de kruiden- en zoetheidsniveaus aan te passen aan jouw voorkeuren.

Geschreven door Anna Leona