Over de werking van Chinese thee in het algemeen en puerh in het bijzonder. Meer dan eens ben ik gericht op vragen over de werking van u, en in het bijzonder de psycho-emotionele werking van puerh. Om te voorkomen dat deze vragen keer op keer worden aanbevolen, heb ik besloten om alles netjes uiteen te zetten en mijn dominantie hieromtrent kort en helder uit de doeken te doen. De meeste van dat soort vragen worden opgegeven door de (met naam onder jongeren) veelgehoorde mening, dat Chinese thee een bepaalde bijzondere werking heeft die in de buurt komt van een drugsroes....
Fabrieken die Puerh producent. Fabrieken die Puerh producent. Momenteel bestaan er in de provincie Yunnan talloze fabrieken die Puerh op de markt brengen, van permanente staatsfabrieken tot kleine familiebedrijfjes. Elke fabriek heeft zijn eigen smaaklijn, die gevolgd wordt in de hele productie van de fabriek. Dat wordt gedaan door het gebruik van een bepaalde grondstof, nuances in het ingewikkelde proces en de persoonlijke voorkeuren van de productieleider van de fabriek in kwestie. volgt een beschrijving van die fabrieken waarvan wij de thee verkopen en drinken. Fabriek Ming Kang (茗康) "Ming Kang" is het handelsmerk van Lü Yuan Shen Tai Puerh...
Yunnanse puerh. Variatieteiten van theebomen. Tropische bossen zijn de oudste ecosystemen van onze planeet. De aarde ademde, verwarmde de gletsjers en liet de wereldzeeën weer bevriezen, meteorieten vielen neer, alle mogelijke levensvormen kwamen en gingen, primitieve neanderthalers evolueerden tot de denkende mens. En achter de onbedwingbare bergrug van Tibet, te midden van onmogelijke heuvels en vruchtbare dalen, bezocht door warm, schijnbaar zuidenwinden, groeiden theebomen. In de beroemde regio's van de provincie Yunnan stonden de wieg van de mu shu cha, 母树茶, de moederbomen, dragers van de oudste genen van de theeplant. Hiervandaan, vanuit de zuidoostelijke uitlopers van Tibet, verspreidde hij...
Het brouwen van Puerh. Bereidingswijze van u op open vuur In de moderne Russische theetraditie heeft in theeclubs en onder de bevolking een originele bereidingswijze van thee ingang gevonden: brouwen. Het brouwen van thee is een oeroude traditie, die ooit wijdverbreid was (en hier en daar nog steeds wordt toegepast), niet alleen in China, maar ook in Mongolië, Tibet, Birma en andere Aziatische landen. In die tijd bestonden er nog helemaal geen theepotten, laat staan speciale theeserviezen. Thee werd als regel zout gedronken, er enorme verspreid in en het werd gebruikt als een opwekkende en geneeskrachtige drank. Het resultaat was...