Het kan lijken alsof er in dit thema niets nieuws meer te ontdekken valt, als je al vaak thee in je eentje drinkt. De theeceremonie is een van de vele vreugden van de introvert, en het lijkt ergens natuurlijk om haar te combineren met lezen, muziek of door sociale netwerken bladeren. Thee gaat goed samen met filosofische overpeinzingen over ze aard van het bestaan, net als met een katachtig gadeslaan van het leven achter het raam. Iedereen heeft tijd op zichzelf nodig, maar die behoefte sluit achtergrondactiviteit, verband houdend met voortdurende informatieconsumptie, niet uit. Wanneer we ons lichaam rust gunnen, vergeten we vaak het bewustzijn te ontladen.De praktijk van het in stilte thee drinken heeft wat meer om het lijf dan alleen het afzien van communicatie. Zij draagt in zich de wens om uit de routine te stappen, uit te rusten van de stormachtige stroom der gedachten, de waarnemingskanalen tot rust brengen en zuiveren.
Het belangrijkste verschil tussen thee drinken in stilzwijgen en simpelweg thee drinken in je eentje, is de intentie om in het moment te zijn. Zo'n benadering vereist voorbereiding en oefening.

Waar moet je op letten om dat allemaal te laten lukken?
Tijd en plaats
Er is niet altijd gelegenheid om genoeg tijd en aandacht aan het thee drinken in stilzwijgen te wijden. Dit “format” is niet altijd de beste keus. De lading ervan komt niet altijd te pas. De omgeving dicteert haar regels, en die kunnen afwijken van je innerlijke gevoel. Wacht gunstige omstandigheden af, of schep die eerst zelf.Gezelschap
Zelfs goede vrienden voelen zich niet altijd op hun gemak als ze samen zwijgen, laat staan samen zonder opgelaten gevoel in stilte theedrinken. Voordat je anderen met deze praktijk kennis laat maken, probeer je in je eentje op de aandachtige bereiding van thee te concentreren. Bedenk dat deze aanpak van thee drinken niet iedereen ligt. En daar is niks mis mee.Voorbereiding van de ruimte
Als de voorwerpen op je chaban normaliter in het wilde weg zijn opgesteld, is het nu tijd om een beetje orde te scheppen. Die gedachte zou niet op weerstand moeten stuiten. Bedenk hoe je normaliter door het bereidingsproces beweegt, of hoe je nu juist vandaag thee zou willen zetten. Zet het toebehoren neer, uitgaande van die logica. Zet van tevoren genoeg water klaar, check dat je comfortabel kunt zitten. Doe alles wat nodig is om je in het vervolg niet te hoeven laten afleiden.

Afstemming
Terwijl je het servies aan het opstellen en de ruimte aan het klaarmaken bent, stemt je bewustzijn zich intuïtief af op de juiste golflengte. De uiterlijke orde komt ook je innerlijk binnen. Desondanks zul je in het begin afgeleid raken. Keer zachtjes terug naar de dialoog met de thee, denk aan het respect dat je hem zou willen tonen. Beschouw hem als een levende gast. Probeer willekeurige gedachten die je rust dreigen te verstoren los te laten.Prikkels van buitenaf
Je zult onderhand wel doorhebben dat thee drinken in stilzwijgen niet werkt met een avondtalkshow op de achtergrond. Het wordt zelfs afgeraden om te eten met de televisie aan, en hier geldt hetzelfde principe. Muziek kan je helpen, maar kan ook door de gewenste toestand heen gaan fietsen. Kies je geluiden met aandacht, haal ze niet naar de voorgrond.
De radio van MoyChay: https://r.moychay.ru/
Streef naar controle over alles wat je ondervinding beïnvloedt.


Probeer de praktijk van het thee drinken in stilzwijgen ook eens in de natuur uit. Laat de natuurlijke geluiden en vormen een deel van je ervaring vormen.
Het komt erop neer dat het nog niet zo eenvoudig is om goed te zwijgen. Om je te concentreren op een diepe interactie met de thee, moet je afzien van alles wat dat in de weg staat. De intentie om met de thee samen te zijn is je rode draad, die niet alleen leidt naar een diepere thee-toestand, maar ook naar je innerlijke Ik, dat rustig en harmonieus is.

Written by Dmitry Pekov
Find similar articles
RelaxThee