Fabrieken die Puerh produceren.

Fabrieken die Puerh produceren.

Momenteel bestaan er in de provincie Yunnan tientallen theefabrieken die Puerh op de markt brengen, van gigantische staatsfabrieken tot kleine familiebedrijfjes.

Iedere fabriek heeft zijn eigen smaaklijn, die gevolgd wordt in de hele productie van de fabriek. Dat wordt gedaan door het gebruik van een bepaalde grondstof, nuances in het technologische proces en de persoonlijke voorkeuren van de productieleider van de fabriek in kwestie.

Hieronder volgt een beschrijving van die fabrieken waarvan wij de thee verkopen en drinken.

  1. Fabriek Ming Kang (茗康)

"Ming Kang" is het handelsmerk van Lü Yuan Shen Tai Puerh Cha Chang (绿源生态普洱茶厂).

De fabriek staat in de stad Simao (思茅).

De stichter van de fabriek, de heer Zhang Jun (张俊), studeerde in 1976 af aan het agrarisch instituut van Yunnan (faculteit van de theeteelt) en werd daarop directeur van de theefabriek in de stad Puerh (Puerh Cha Chang - 普洱茶厂).

Aan het eind van de jaren '90 opende hij zijn eigen fabriek.

De fabriek heeft 1000 mu (67 ha) aan eigen theeplantages, 30 km van de stad Puerh (in een beschermd gebied) en een aantal productiehallen, die 500 ton thee per jaar produceren.

Geproduceerd worden: Puerh Gong Ting, platte koeken, to cha, briketten, en verder Yunnanse groene thee. Specialiteit vormen de “dreumesen”: kleine geperste stukken Puerh met uiteenlopende toevoegingen.

  1. Fabriek Pu Wen (普文)

Gelegen in het plaatsje Pu Wen in het district Xishuangbanna (西双版纳 ) op de grens met Simao. Brengt Puerh uit onder de merknaam "Yun Ya" (云芽).

In bedrijf sinds 1954.

Heeft 10 000 mu (650 ha) aan eigen plantages in de beschermde plaats Zhi Wu Wan Go (植物王国) – "Keizerrijk der planten". Hij ligt in de wildernis in de bergen op meer dan 1000 meter hoogte, en is volgens de legende de geboortegrond van de grote theebomen.

In vier fabriekshallen (oppervlakte 7733 vierkante meter) staan 243 werkbanken voor de theeproductie, waaraan 1255 man werkt.

(onder hen 200 arbeiders en 30 specialisten). De productie bedraagt 20 000 ton per jaar.

  1. Fabriek Wang Xa (王霞)

Gelegen in de stad Simao (思茅).

Brengt Puerhs uit onder de merknamen "Wang Xa" (王霞) en "Gu Fo Hai" (古佛海).

De fabriek kent 80 arbeidsplaatsen, en hij produceert 3 000 - 6 000 ton thee per jaar.

De stichteres van de fabriek, mevrouw Wang Xa, ging met 18 jaar aan het werk bij de theefabriek van Menghai en heeft de hele weg doorlopen van arbeidster tot quality control director. In 1999 zette ze samen met vrienden de firma "Oude Thee Puerh" op: Gu Pu Erh Cha (古普洱茶), en in 2004 zette ze haar eigen fabriek op voor de productie van de Puerh "Wang Xa".

  1. Завод Le Yuan (乐源)

Firma en handelsmerk zijn Le Yuan (乐源).

Fabriek Cang Yuan Wa Shan (沧源佤山茶厂) in de stad Cangнuan (沧源) in het district Lin Cang (临沧).

 

  1. Fabriek Feng Cing (凤庆)

Fabriek Feng Cing (凤庆) staat in het noorden van het district Lin Cang (临沧) in de stad Fengcing. Het collectief "Dyan Hong" is opgezet op 8 maart 1939 op de basis van de experimentele theefabriek Shun Ning (顺宁), die in 1954 is hernoemd tot Feng Cing. Het was hier dat in de jaren '30 de Yunnanse rode thee Dyanhong werd gecreëerd.

Sinds 1949 is dit de officiële exclusieve exportleverancier van rode thee.

De fabriek oogst zijn thee van zijn eigen plantages met een oppervlakte van 30 700 mu (2000 ha), waarvan 20 000 mu (1300 ha) voldoet aan de Zwitserse IMO-milieustandaard.

Jaarlijks wordt in 84 fabriekshallen op 4 geautomatiseerde productielijnen 10 000 ton thee geproduceerd. Het assortiment van de theeproductie omvat 100 soorten: rode thee, Puerh, groene thee, jasmijnthee, thee in zakjes e.a.

  1. Fabriek Yun He (云河)

De fabriek is gelegen in het district Xishuangbanna (西双版纳           ) in de streek Menghai (勐海), op een schilderachtige plaats die Kong Que Ji Xan (孔雀之乡 ): "Vaderland van de Pauwen".

Op een oppervlakte van 2 ha zijn gebouwen gesitueerd met een totaaloppervlak van 10 000 vierkante meter.

Jaarlijks produceert de fabriek 1000-1500 ton thee.

Puerh wordt verkocht van het merk "Pu Yui". Het assortiment omvat schijfjes, briketten, to cha, bollen, gun yi, vele soorten strooibare thee e.a.

  1. Fabriek Hai Wan (海湾)

Bevindt zich in de buurt van de stad Kunming (昆明) in de stad Anning (安宁), maar de puerhgrondstof wordt uit de streek van Menghai gehaald, van de berg Yu Shou (玉寿) (nefrieten ouderdom). Gesticht in 1999. Produceert puerhs onder de merknaam Lao Tong Zhi (老同志) – "Oude kameraad". Een van de fabriekseigenaren, de heer Zou Bing Lyang (邹炳良 ), maakte in 1973 deel uit van het team dat de technologie van de Shu Puerhs uitvond (het in een vochtig hoopje laten narijpen van Wo Tui), en was van 1984 tot 1996 directeur vande Menghaise Puerhfabriek, waar hij de ongeëvenaarde meester van de bijzondere technologie van het vervaardigen van puerhschijfjes werd.

Written by Sergey Shevelev
Find similar articles
FabriekenProductie puerhPuerhThee