Groene thee: planten, bewerking, productie en bereiding

Dmitry Pekov
Welnu, groene thee wordt geproduceerd uit Camellia Sinensis, waar ook de andere soorten worden geproduceerd. Verschillende typen onderscheiden zich door hun bewerking en, die beïnvloed, hun mate van oxidatie en fermentatie, die van invloed zijn op hun smaak- en aromaprofielen. Groene thee is minimaal geoxideerde en ongefermenteerde thee. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat groene thee goed is voor de gezondheid.
Lees verder

Groene jij

Sergey Shevelev

Groene jij Groene thee of lücha, 绿茶, vormt de meest verborgen categorie van Chinese thees: hij telt honderden soorten. Hij wordt in alle 18 productierende provincies van China gemaakt, omdat hij juist in het Hemelse Rijk meer dan andere soorten geliefd en gevraagd is. De belangrijkste bijzonderheid van groene thee ligt in de bewerkingstechniek, waarbij zoveel mogelijk gezonde stoffen bewaard blijven, terwijl in de smaak en het aroma zuivere gras- en bloemachtige tonen overheersen. groene thee van MoyChay.nl In de vorm van kleine groene theesnippertjes die wij gebruikelijk zijn, bestaat sinds de tijd van de Mingdynastie (1368-1644). Tot die tijd...

Lees verder