How to make delicious Matcha Tiramisu (recipe)

Matcha-tiramisu

Matcha tiramisu is een heerlijk dessert dat de traditionele Italiaanse tiramisu combineert met de smaak van matcha thee. Hier is een recept om u op weg te helpen:

Ingrediënten:
  • 3 eieren
  • 500 g mascarponekaas
  • 1/2 kopje poedersuiker
  • 2 eetlepels matchapoeder
  • 1/2 kop warm water 70C
  • 24 lange vingers
  • Matchapoeder om te garneren

Instructies:
  1. Scheid de eierdooiers en het eiwit en klop de eiwitten stijf.
  2. Klop in een aparte kom de eierdooiers met de poedersuiker licht en luchtig.
  3. Voeg de mascarponekaas en het matchapoeder toe aan het eigeelmengsel en meng tot alles goed gemengd is.
  4. Voeg het stijfgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel en roer het voorzichtig door tot het goed gemengd is.
  5. Giet het afgekoelde water in een ondiepe schaal, klop de matcha er met een garde door en dompel de lange vingers kort in zodat ze doorweekt zijn, maar niet doorweekt.
  6. Leg een laagje geweekte lange vingers in een ovenschaal.
  7. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad.
  8. Leg vervolgens nog een laag lange vingers op het mascarponemengsel.
  9. Voeg het resterende mascarponemengsel toe en strijk het glad.
  10. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Bestrooi voor het serveren met matchapoeder.

Geniet van je heerlijke matcha tiramisu
Geschreven door Anna Leona