
Matcha-tiramisu
Matcha tiramisu is een heerlijk dessert dat de traditionele Italiaanse tiramisu combineert met de smaak van matcha thee. Hier is een recept om u op weg te helpen:
Ingrediënten:- 3 eieren
- 500 g mascarponekaas
- 1/2 kopje poedersuiker
- 2 eetlepels matchapoeder
- 1/2 kop warm water 70C
- 24 lange vingers
- Matchapoeder om te garneren
- Scheid de eierdooiers en het eiwit en klop de eiwitten stijf.
- Klop in een aparte kom de eierdooiers met de poedersuiker licht en luchtig.
- Voeg de mascarponekaas en het matchapoeder toe aan het eigeelmengsel en meng tot alles goed gemengd is.
- Voeg het stijfgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel en roer het voorzichtig door tot het goed gemengd is.
- Giet het afgekoelde water in een ondiepe schaal, klop de matcha er met een garde door en dompel de lange vingers kort in zodat ze doorweekt zijn, maar niet doorweekt.
- Leg een laagje geweekte lange vingers in een ovenschaal.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad.
- Leg vervolgens nog een laag lange vingers op het mascarponemengsel.
- Voeg het resterende mascarponemengsel toe en strijk het glad.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi voor het serveren met matchapoeder.