Best 5 teas to make cold brew

Welke soort thee is het beste voor cold brew?

✅Witte thee

De delicate en aromatische witte theebladeren geven een heerlijk parfum aan het koude brouwsel en een vleugje romigheid. De resulterende smaak is vrij licht maar uiterst verfrissend.

We raden aan Crystal White te proberen voor een soepel en subtiel maar toch verfrissend koud brouwsel.


✅Groene thee

Bij goede groene thee draait alles om frisse, zuivere smaken en aroma, en de met gras begroeide ruggengraat is uitstekend geschikt voor koud brouwen

In tegenstelling tot Chinese theesoorten worden Japanse groene theeën gestoomd om het oxidatieproces te stoppen, waardoor hun plantaardige tonen worden benadrukt en complementaire hints van dennen-, meloen- en alpenlucht naar voren komen.


Beste keuze voor koud brouwen:


✅Oolongs

Voor cold brew geven we de voorkeur aan de relatief lichtere braadstukken die je aantreft in geroosterde oolongs uit de hoge bergen uit Taiwan, maar sommige lichtere gefermenteerde oolongs uit Thailand creëren ook een boterachtige, bloemige verwennerij☺️

Je kunt elke thee koud zetten, en het proces vermindert over het algemeen het cafeïnegehalte met de helft van de thee die je gebruikt. Het resultaat is een zachte, gemakkelijk te drinken thee die kalmerend en verfrissend is.


Onze keus:


Wij wensen je verfrissende experimenten🍵

Geschreven door Anna Leona